woensdag 24 april 2013

Noro Taiyo, een grillig aards garen

Onlangs was ik op de breidag in Nieuwegein. Ik had mezelf nadrukkelijk verboden om garen te kopen, maar ja... Bij de stand van Wereldwol werd ik toch weer verleid door dit garen: Noro Taiyo. Vooral de prachtige turqoise kleur deed het hem. Ik moest deze bol kopen en eenmaal thuis moest ik hem meteen opbreien.

Het prachtige kleurverloop van Noro Taiyo kleur 45
Nu mag ik in mijn vrije tijd graag kantbreien, dus koos ik voor dit garen een eenvoudig kantpatroon. Dat werkte van geen kanten :-). Het werd gewoon niet mooi. Noro Taiyo is nogal een grillig garen wat erg verschilt in dikte. Bovendien krult het tijdens het breien (niet in het werk zelf!). Ik had af en toe echt het gevoel dat ik dit garen moest temmen. Het had duidelijk een down to earth steek nodig en dat kreeg het.
Noro Taiyo doet het uitstekend in een Baktus sjaal
Op Ravelry kwam ik het idee van een Baktus sjaal tegen. Een heerlijk basic patroon met alleen maar ribbelsteek. Je vindt het patroon hier. Zo werd het breien met Noro Taiyo een feestje. Het garen, de breipennen en ik. Bijna obsessief breide ik door omdat ik steeds wilde weten  hoe de volgende kleur zou uitpakken en ik wilde zien wat het resultaat zou zijn als ik de hele bol (100 gram) had opgebreid. De combinatie van kleuren heeft me echt verrast, vooral omdat ik bepaalde kleuren los NOOIT zou kiezen. Met dit garen heb ik ervaren dat de aardse kleuren de wat fellere kleuren mooi kunnen versterken.
Nu ben ik op de helf van de sjaal en kan ik pas weer verder als ik van mezelf weer nieuw garen mag kopen. Tot die tijd ga ik weer door met een andere kantsjaal met Malabrigo. Daarover meer in een volgend blog.
Heerlijke kleuren!
Ook de samenstelling van Noro Taiyo is erg fijn. Je kunt er natuurlijk meer mee breien dan alleen sokken.

1 opmerking:

  1. Ben blij met dit blog over de Noro Taiyo. Ik heb zelf een paar bollen liggen, probeerde ermee te haken, maar dat ging niet lekker. Daarom was ik op zoek naar een breipatroon, ik zocht eigenlijk een kantpatroon. Maar na het lezen van jouw ervaring ga ik toch maar voor een wat simpeler patroon. Het zou zonde zijn als de bollen ongebruikt in de kast blijven liggen :) Hopelijk wordt mijn sjaal net zo mooi als die van jou! Groet van Maike

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie/ feedback! Ik lees het graag :-)